Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

В 1win казино регистрация займет всего пару минут, а зеркало обеспечит быстрый доступ в любое время. Получайте бонусы и используйте промокоды для увеличения шансов на победу! Vavada casino Kaszinó promóciók

<< Vissza

 

Ekler Dezső

Építész és formatervező

Szombathelyen született 1953-ban.

1971-ben érettségizett a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium matematika tagozatán, majd pedig a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán folytatta tanulmányait.  Az építész diploma megszerzése után a BUVÁTI Tudományos Kutató Osztályán városszociológiával foglalkozott, majd néhány évig együtt dolgozott mesterével, Makovecz Imrével. 1991-ben önálló építészirodát nyitott. Tanított a Magyar Iparművészeti Főiskolán és a Budapesti Műszaki Egyetem Városépítési Tanszékén, egyetemi tanár a győri Széchenyi István Egyetemen.

2000-2012 a Magyar Művészeti Akadémia tagja, nemzetközi és hazai elismerésként Piranesi-díjat (1989), Palladiodíjat (1991), Ybl-díjat (1994) és Príma-díjat (2003) kapott. 1999-ben DLA mesterdiplomát szerzett, 2005-ben habilitált. Számos külföldi és hazai építészeti eseményen vett részt előadóként, illetve mutatta be munkáit csoportos és önálló kiállításokon, gyakran publikál hazai és külföldi folyóiratokban. Meghívott építészként részt vett az Alessi cég Tea and Coffee Towers projektjében (2000-2003). 2005-ben mokkás csészéket tervezett szériagyártásra az Alessi felkérésére.

Leginkább ismert és legjelentősebb munkái például a Nagykálló Harangodi Népművészeti tábor (1986-91) és a Kaposvári Agrártudományi Egyetem (1988) épületei, a mezőzombori Disznókő Rt. (1993-95) és a HILLTOP Neszmély Rt. (1994) borászatai, a budapesti Margit Palace irodaház (1999), a budaörsi Terrapark irodaházai (2000-2001), a péceli általános iskola és a Goethe Intézet épülete (2002), a Krisztina Palace irodaház Budapesten (2005), valamint az Eszterháza Fogadóépület, Fertőd (2007, 2012), Borászat és Pezsgőérlelő Somló (2006, 2009)
és Borászat Győrújbarát (2013)

<< Vissza

 

hu_HUMagyar
Megszakítás

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás